След Ковид пандемията респираторните инфекции са много по-чести и протичат

...
 След Ковид пандемията респираторните инфекции са много по-чести и протичат
Коментари Харесай

Д-р Десислава Георгиева: С хомеопатия нуждата от антибиотици намалява

 
След Ковид пандемията респираторните инфекции са доста по-чести и протичат по-тежко
Схема за повишение на имунитета с Инфлуцид и Шуслерови соли ползва лекарката

Над 200 млн. души по света се лекуват с хомеопатия, като най-популярна е тя в Индия. В Европа я употребяват 100 млн. души, най-вече в Германия, Франция и Австрия. Все повече лекари у нас избират интегративните способи на лекуване, като ги съчетават с стандартните, включвайки спомагателни лечебни средства към одобрените в стандартната медицина схеми за лекуване. 

Един от тези експерти е доктор Десислава Георгиева, общопрактикуващ доктор със специалности вътрешни заболявания и обща медицина, с над 26-годишен на практика опит. От 12 години интегративният метод е неизменима част от ежедневната й процедура, като с него следи отлични резултати в лекуването на острите респираторни вирусни инфекции, стомашно-чревни инфекции, уроинфекции, алергични болести. 

„ След прекосяването на Ковид пандемията има доста по-висока периодичност и по-тежко протичане на респираторните инфекции – отбелязва доктор Георгиева. - След включване на естествени медикаменти в лечението се регистрират съкращаване на боледуванията, понижена потребност от банкет на антибиотици и по-дълги интервали на здраве. “

По време на пандемията от Ковид-19 тя и нейни сътрудници вършат наблюдаване върху 1000 души с потвърден Ковид, на които паралелно с другата терапия е даван и хомеопатичният препарат Инфлуцид. Доказано е, че пациентите са боледували по-кратко, възстановили са се по-бързо и не са стигали до затруднения. 

Д-р Георгиева има одобрена скица за повишение на имунитета, разреждане на честотата, тежестта и продължителността на боледуванията. Тя включва антивирусното лекарство Инфлуцид в композиция с Шуслерови соли №3, №6 и №7 на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Подходящи са за цялото семейство, в това число за деца над 1 година, бременни и кърмещи дами, твърди лекарката. Приложени в композиция (по 1 табл. от всяко дневно за към 3 месеца), те стабилизират имунната система, защищават от проникването и размножаването на вируси в клетката и покачват съпротивителните сили на организма. 

Д-р Георгиева сполучливо ползва Инфлуцид и Шуслерова сол №3 и за терапия на към този момент настъпила вирусна зараза. Приемът на по 1 табл. от всяко на час оказва помощ за преодоляването на възпалителния развой, лекува признаците и защищава от настъпване на затруднения. А благодарение на Инфлуцид и Шуслерови соли №3, №5 и №8 сполучливо може да се намали температурата на болния.

В поддръжка на наблюденията на доктор Георгиева е клинично проучване в Израел и Индия измежду деца до 2-годишна възраст. Резултатите бяха показани у нас от ръководителя на изследването доктор Менахем Обербаум, създател на Центъра за интегрирана и комплементарна медицина към Медицинския факултет на Университета Hebrew, Йерусалим. В рамките на 2 години екипът му наблюдава лекуването на деца с остри респираторни болести и диария посредством относителен метод сред стандартно и хомеопатично лекуване. Данните демонстрират доста по-малко епизоди на остри болести при децата, лекувани единствено с хомеопатия, по-бързо възобновяване и доста по-малко потребление на антибиотична терапия.

„ Антибиотиците унищожават болестотворните бактерии, само че дружно с тях и положителните, които се намират в червата, а това води до спад в имунитета. Известно е, че 75% от защитните ни сили се намират точно в червата – припомня доктор Георгиева. – Получава се обаян кръг: намаленият имунитет води до нови респираторни инфекции, те пък постановат още веднъж да се взема антибиотик. Родителите на дребни деца трансформират дома си в аптека. Мисля, че те първи се убедиха в изгодата от хомеопатията, тъй като боледуванията на децата им се разредиха, станаха по-кратки и към този момент не постановат банкет на антибиотик. Освен това няма проблем хомеопатичните медикаменти и минералните соли на доктор Шуслер да се комбинират със средства от стандартната медицина. “ 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР